I: Ce efect are aplicarea foliilor asupra plantelor din incaperi?
R: Foliile de protecţie solară care nu intuneca foarte mult camera nu au influente negative asupra majoritatea plantelor de casa. Dupa o “faza de adaptare” în care e posibil ca florile sa stagneze şi sa nu creasca, ele isi revin, infloresc şi cresc în mod natural. Foliile pot avea o influenta pozitiva chiar şi asupra plantelor, avand în vedere ca radiaţia solară este redusa.
I: Pot aplica folia de protecţie solară de interior pe exterior?
R: Nu, datorită faptului ca adezivul are în componenta sa o substanta de protecţie împotriva ultravioletelor. în cazul în care folia se aplica totusi pe exterior, primul contact cu razele solare este cu coatingul foliei, care nu este prevazut pentru asa ceva. Folia isi pierde astfel toate proprietatile, iar garantia devine nula.
I: Pot aplica foliile Bruxsafol pe plexiglas?
R: NU, datorită faptului ca adezivul este conceput doar pentru suprafetele de sticla, neajungand la aderenţă maxima daca este aplicat pe plexiglas sau policarbonat.
I: De ce trebuie sa folosesc o folie de protecţie solară?
R: Folosind o folie de protecţie solară se mareste confortul termic din incaperi, astfel incat vara se pastreaza racoare, iar iarna pierderea de caldura va fi limitata.. De asemenea, se economiseste energie, caldura nu se mai pierde atat de uşor pe timpul iernii.
In acelaşi timp, va protejează mobilierul sau articolele vestimentare împotriva razelor UV.
I: De ce trebuie sa folosesc o folie de securizare?
R: Conform normelor europene, institutile publice, gradinitele, scolile, spatile comerciale sunt obligate sa prevada geamurile cu o folie care impiedica raspandirea cioburilor în cazul unui impact.
I: Ce fac în cazul în care am de infoliat un geam cu o lăţime mai mare decat cea a foliei?
R: în acest caz, se recomandă o alaturare a foliei pe verticala.
I: Eu vreau sa suprapun folile, nu sa le alatur!
R: şi aceasta varianta este posibila, cu precizarea ca suprapunerea va fi vizibila în interior.
I: Cum se spala geamurile infoliate?
R: Se recomandă ca dupa infoliere, acestea sa nu fie curatate timp de 1-2 saptamani. Dupa acesta, geamurile pot fi curatate normal, cu o soluţie de curatat geamurile disponibila în comert.
I: Se poate aplica folia pe geamuri ionizate?
R: Nu este recomandată aplicarea foliei de protecţie solară datorită faptului ca se produc anumite tensiuni pe suprafaţă sticlei (reactie intre straturile foliei şi ionizarea geamului). în cazul în care se aplica o folie transparenţă de securizare, nu apar astfel de probleme.
I: Ce se intampla daca ramane apa în unele locuri sub folie?
R: Acestea vor disparea în timp, folia fiind astfel conceputa sa permita difuzarea apei.
I: Care este diferenta dintre aceste folii şi cele convenţionale transparente, gen folii pentru Cutter Plotter?
R: Aceste folii sunt special prevazute pentru protecţie solară şi antiefracţie, fiind omologate în acest sens. De asemenea, folosind doar astfel de folii, puteţi oferi garantie.
I: De ce este necesara sigilare canturilor?
R: Prin sigilarea canturilor se evita infiltrarea de apa intre geam şi folie, prelungind astfel durata de viata a foliei, mai ales în condiţiile în care folia este expusa condiţiilor de mediu exterioare.
I: Poate fi aplicată pe interior o folie de protecţie solară pentru exterior ?
R: în primul rand acest lucru nu are logica, odata trebuie sa verificam ce tip de geam este, daca putem aplica o folie de interior, efectul va fi la fel cu al unei folii de protecţie solară pentru interior, nimic mai mult, diferenta fiind ca factorul de absorbţie UV este situat în stratul de protecţie (hard coat) la foliile de exterior iar la cele de interior, factorii de absorbţie UV sunt situati în adeziv.